The Meat Factory

Om hun dromen uit te laten komen, hadden ze een investeringsplan opgesteld waarbij een financiering nodig was om het een en ander te bekostigen.

Get working capital

Het idee om The Meat Factory te starten begon tijdens een vakantie op Bali. Het viel Joyce en Glenn van Hattem, eigenaars van The Meat Factory, op dat je in het buitenland veel meer foodcourts tegenkomt en dat deze in Nederland ook in populariteit stijgen. Dit zette ze aan het denken en mede door hun passie van koken besloten ze hun droom achterna te gaan. Tijdens hun research liepen ze foodhal Fooddock tegen het lijf en stuurden ze een portfolio voor de hamburgerstand The Meat Factory in.

Om hun dromen uit te laten komen, hadden ze een investeringsplan opgesteld waarbij een financiering nodig was om het een en ander te bekostigen. Om deze financiering te krijgen, gingen ze het internet op en na wat zoektermen als ‘startende onderneming’ kwamen ze op de Funding Options website terecht.

Joyce van Hattem, Eigenaresse, The Meat Factory

Tijdens dit telefoontje werden Joyce en Glenn uitgelegd wat Funding Options doet, de manier waarop ze werken, hoe er naar de financieringsaanvraag gekeken wordt en uiteindelijk werd besproken wat de beste vorm van financiering was voor hun onderneming. Na het opsturen van enkele documenten was de financiering binnen twee weken rond. Het bedrag van €10.000 hebben ze grotendeels geïnvesteerd in de inventaris en inrichting. Inmiddels draait de stand volle toeren en heeft The Meat Factory in de eerste maand al bijna 1.000 burgers verkocht.

Joyce van Hattem, Eigenaresse, The Meat Factory

En de toekomst? Momenteel gaat het zo goed met The Meat Factory dat ze overwegen een extra werknemer in dienst te nemen! Of ze vervolgens verder willen uitbreiden? De toekomst zal het uitwijzen.

Meer over The Meat Factory.