Hengelsport van de Laar

Wij hielpen John van de Laar met het vinden van de juiste financiering voor zijn bedrijf Hengelsport van de Laar. Hiermee kon hij zijn assortiment uitbreiden en de orders voor het voorjaar plaatsen.

Get working capital

Als verfijnd hengelsport beoefenaar was het al heel lang de wens van John om iets in de hengelsport op te zetten. Een goede kennis vertelde hem bij toeval dat er een pand leegstond, daarnaast had hij vernomen dat de plaatselijke hengelsport winkel ging sluiten. De samenloop van deze omstandigheden maakten het mogelijk dat hengelsport winkel van de Laar op 28 april 2018 zijn deuren opende.

Momenteel is John nog fulltime werkzaam in de bouw en is de hengelsport winkel drie avonden in de week en op zaterdag open. Doordat de hengelsport seizoensgebonden is en omdat de winkel pas recent is opgestart, moest John eind oktober op zoek naar extra financiering om zijn voorraden te bestellen en zijn assortiment uit te bereiden.

John van de Laar, Eigenaar, Hengelsport van de Laar

Eenmaal op het internet ging John kijken wat zijn mogelijkheden waren voor financiering. Al gauw kwam hij op de website van Funding Options terecht en vulde hij het aanvraagformulier in. Diezelfde middag stond hij in contact met een van onze ervaren Business Finance Specialisten die hem verder begeleidde bij de aanvraag van zijn financiering. Samen bespraken ze de situatie van het bedrijf en het doel van de financiering. Nadat de documenten verstuurd waren, stond de financiering na 2 weken op John zijn rekening. Het bedrag van € 15.000 heeft John gebruikt voor het uitbreiden van zijn assortiment en het aanleggen van een voorraad van de meest gangbare zaken zoals lood, vishaken en dobbers. Dit heeft ervoor gezorgd dat zijn hengelsport winkel goed voorbereid was voor de start van het visseizoen en klanten het materiaal konden aanschaffen waar ze naar op zoek zijn.

John van de Laar, Eigenaar, Hengelsport van de Laar

En de toekomst? John wilt met Hengelsport van de Laar verder groeien en op bepaalde gebieden in het assortiment uitbreiden. Het is de bedoeling dat hij langzaam maar zeker de bouwwereld kan verlaten. En of ze dan uiteindelijk een keer naar een groter pand moeten of dat er iets anders gaat gebeuren, dat zal de toekomst uitwijzen.

Meer over Hengelsport van de Laar.