News

Women in Fintech: In Gesprek Met...

Feb 25, 2021

Op 8 maart is het International Women’s Day. Een dag om vrouwelijke prestaties te vieren en tegelijkertijd bewustzijn te creëren op het gebied van gendergelijkheid.

Women in Fintech

Het thema rondom IWD is dit jaar “Choose to Challenge”, oftewel “Kies ervoor om uit te dagen”. Want een wereld waarin we constant worden uitgedaagd, is een wereld vol aandacht en bewustzijn!

Dit thema leeft niet alleen op grote schaal, maar ook binnen kleinere gemeenschappen. Daarom gaan wij dit jaar in gesprek met diverse powervrouwen binnen Funding Options. Neem een kijkje achter de schermen!

Brittany Weake - Business Finance Partner

Brittany Weake - Funding Options

Brittany wilde altijd al iets met cijfers doen. Een wiskundige carrière werd haar echter afgeraden, omdat “vrouwen niet goed zouden zijn in wiskunde”. Toch zette Brittany door, en ze studeerde af met een Master in Quantitative Economics op zak. De juiste mentors hielpen haar in de eerste jaren van haar carrière initiatief te tonen en meer leiderschapsmogelijkheden na te streven. 

Bij Funding Options kreeg Brittany de kans zich in een meer Senior rol te vestigen, waarbij ze veel support van haar gehele team ervaart.

Lees hier het gehele interview

Saskia van Kalsbeek, Head of Commercial and Sales at Funding Options Nederland

Saskia van Kalsbeek - Head of Commercial en Sales Netherlands

Saskia verhuisde aan de start van haar carrière bij Funding Options van Amsterdam naar Londen. Binnen korte tijd maakte ze aanzienlijke stappen binnen de organisatie, en recentelijk nam ze de rol voor Head of Commercial en Sales aan. Een echte powervrouw dus, maar ook een nuchtere Hollandse.

“Op de werkvloer heb ik nooit negativiteit ervaren vanuit mijn rol als vrouw. Wel was ik de eerste vrouw in ons huidige team, wat aan het begin soms intimiderend kon zijn. De heren pasten zich hier echter heel snel aan en maakten echt de switch naar het meer inclusieve team. Dit bewustzijn is wel erg prettig, je voelt je daardoor comfortabel in iedere situatie.”

Deze vrijheid geeft haar bij Funding Options de kans om nóg meer te groeien, uit te dagen en out-of-the-box te denken. “Het feit dat mijn ideeën bijdragen, geeft me zelfvertrouwen.”

Lees hier het gehele interview

India McWalters - Origination and Development Team Lead

India McWalters - Funding Options Origination Lead

India startte haar carrière als een van de weinige vrouwelijke teamleden in een financiële rol. “Er werkten ongeveer veertig mensen, waarvan drie vrouwen. Het was een door mannen gedomineerde omgeving. Ondanks mijn expertise werd ik soms behandeld alsof ik niet wist wat ik deed.”

Gelukkig bracht India’s switch naar haar rol bij Funding Options hier verandering in. “Dit is absoluut veranderd sinds ik bij Funding Options werk. Hier is iedereen gelijk, er wordt niemand voorgetrokken of anders behandeld. We kennen onze CEO en we kunnen hem gewoon aanspreken als een collega. Het is een verfrissende omgeving.” 

Lees hier het gehele interview

Nourhan Elshenawi - Information Technology Technician

Information Technology Technician, Nourhan Elshenawi

Nourmy is van kleins af aan al geobsedeerd met alles dat met computers te maken heeft. Alles in huis dat er enigszins “techy” uitziet haalt Nourmy uit elkaar om te ontdekken hoe het werkt. “Ik moet mijn moeder zoveel geld gekost hebben,” lacht ze.

Haar moeder is sowieso Nourmy’s grootste rolmodel. “Ik hoor wel eens mensen zeggen dat vrouwen dit of dat niet zouden kunnen. Maar dan denk ik: mijn moeder doet het toch, ik zie het haar doen, het kan dus wél.” 

Nourmy studeerde IT aan de universiteit, en was daar in de meeste colleges het enige meisje. In haar carrière heeft ze wel eens te maken gehad met vooroordelen. “Een collega zei ooit tegen me dat ik niet kon helpen met een IT-issue, omdat ik toch niet zou weten hoe het opgelost moest worden.”

Gelukkig heeft ze in haar moeder een rolmodel gevonden op het gebied van gendergelijkheid. Daarnaast vindt ze het belangrijk om de gesprekken over dit onderwerp gaande te houden. “Bewustzijn is belangrijk, ook al ervaar je zelf geen genderongelijkheid. Je ziet het misschien niet in je eigen omgeving, maar veel mensen overkomt het wel.”

Lees hier het gehele interview

Funding Options

Funding Options

Editorial team

Subscribe to our newsletter today

Sign up for the best of Funding Options sent straight to your inbox.